Тъй като в България доста често се среща термина хиперинверторен климатик без реално да се знае какво е всъщност това, днес ще внесем малко яснота, за да могат хората да взимат по-информирани решения при избор на климатици за дома и офиса.

Какво всъщност е хиперинверторен климатик

Реално, хиперинверорен климатик е термин първоначално патентован от Mitsubishi, използван да класифицира тяхната свръх качествена селекция от инверторни климатици. Истината, е че няма подобен продукт като хиперинверторен климатик, но има такива продукти, които са върха на сладоледа, когато става дума за енергоспестовност и ефикасност.

Ако търсите климатик, които харчи малко повече от валфромова крушка, то моделите от серия Diamond” – SRK-ZMX, SRK-ZR, SRF-ZMX, SRK-ZSX е точно за вас. Реално, това са единствените климатици, които могат да се нарекат, законово, хиперинверторни, тъй като това е изцяло патентована технология на гигантите Mitsubishi.

Техните предимства

Предимствата на хиперинверторните климатици идват от тяхната енергоспестовност и начин на преобразуване на електричен ток в топлина или студ. Има два основа вида, такива на променлив и такива на прав ток, като тези на прав ток са от най-ново поколение и са още по-ефикасни, с над 80% от обикновените стенни климатици.

Тази ефикасност се дължи както на преобразуването на електричеството в по-стабилен и „нежен” ток, така и от работата на компресора във външното тяло. При засичане на температурна разлика между зададената и тази в помещението, компресора започва своята работа, но на значително по-ниски обороти.

Този бавен старт означава, че отнема повече време да се затолли помещението, но и че се намалява консумацията на енергия и амортизацията на платките, подвижните части и други скъпи компоненти. Подобни продукти можете да намерите на Eclima.bg, където освен Митсубиши, можете да изберете и други марки със също толкова силно и значимо присъствие в индустрията.

За какво да внимаваме при хиперинвертнорните климатици

Това, за което е добре да се внимава при избор на климатик, е високата цена, както и дали е предоставена безплатна доставка и монтаж. Тъй като има два основни вида климатици – стенни и подови, е важно те да бъдат монтирани от професионалисти, който да измерят височината на климатика спрямо указания зададени от производителя.

Височината на вътрешното тяло има значение към отоплението и охлаждането на стаята и е важно да бъде направено така както сами производител е задал. Подобна услуга, включена към вашата покупка на хиперинверторен климатик, можете да намерите на Eclima.bg.

Там, екипа на опитния и акредитиран доставчик, ще ви помогне не само при избора, но и при доставката и монтажа на вашата нова придобивка.