Много начинаещи бодибилдъри четат различни списания в тази насока и често започват да приемат фитнес добавки, каквито напредналите спортисти вземат, с цел да заприличат на тях. Това обаче е напълно погрешна стратегия, защото те вече са стигнали нива, които начинаещият тепърва трябва да достига. Ето защо решихме да напишем един материал относно фитнес добавките, с които трябва да започнат начинаещите бодибилдъри.

Какви фитнес добавки да взимаме

В началото на кариерата на всеки начинаещ бодибилдър, мускулната треска е неизбежна, но и неприятна. За да я предотвратим, е необходимо да се намалят нивата на млечната киселина в мускулите. Това ще ускори възстановителните процеси и, разбира се, ефекта от тренировката. За целта се нуждаем от прием на креатин, който ще ни даде и достатъчно енергия за следващата тренировка.

 

Хранителните добавки във вид на мултивитамини също са добър избор за начинаещите, защото ще осигурят необходимите водо и мастноразтворими витамини за максимално здраве и тонус. Рибеното масло изобщо не е за подценяване, защото то ще насити организма с омега-3 и омега-6 мастни киселини за здраво сърце и още по-бързо растящи мускули. За редовно спортуващите хора се препоръчва дневна доза от 2 до 4 грама. Всички тези фитнес добавки от Fitnesdobavki.net са клинично тествани за високо качество и натурални съставки!

Кои храни са богати на креатин

Това е естествена, набавяна чрез храната аминокиселина и е много полезна за спортистите, защото активира анаболните процеси в човешкото тяло и синтезира усвояването на протеините. Богатите на креатин храни са: 

  • рибата и по-специално херингата, сьомгата и риба тон, даваща на тялото Ви около 8-10 г креатин;
  • червеното месо е друг силен източник на тази аминокиселина, което ще Ви осигури 5 г от веществото;
  • в по-малки количества аминокиселината се съдържа в пресните плодове и зеленчуците, горските плодове, като червените боровинки. Млякото също може да Ви набави определена малка доза.

Какво може да пиете за мускулна маса

Протеинът е полезна за новаците в бодибилдинга фитнес добавка, която ще спомогне за натрупването и образуването на чиста и плътна мускулна маса без излишни мазнини. Тя ще Ви осигури нужните за организма аминокиселини и ще спомогне за бързото възстановяване след физически натоварвания. По специално, трябва да се насочите към фитнес добавката суроватъчен протеин, защото той изключително бързо се усвоява от организма и ще насити мускулите Ви с необходимите за тях аминокиселини за бърз растеж, възстановяване и тонизиране.