Сладкишите винаги са на мода, особено когато са приготвени добре. Воден от същия принцип е мобилната игра Pastry Paradise на Gameloft. Тя предлага неангажиращо забавление на смартфона докато чакате да се изпече истинския сладкиш във фурната или докато чакате на опашката на касата на хипермаркета след дълго пазаруване на продукти.

Хранителна верига

Pastry Paradise е проста игра-пъзел, в която са ви представени различни видове сладки и сладкиши, които трябва да подредите. Целта ви е проста – да образувате поредни едни до други еднакви готови изделия. Дали по вертикала, хоризонтала или диагонал, ако имате няколко поредни доната например, то вие печелите точки. Когато се образува такава линия, съответните сладкиши изчезват и се заменят с нови.

Колкото по-дълга верига от поредни продукти образувате, толкова повече точки ще спечелите. Ако сте играли случайно класиката Tetris, то ще се чувствате в свои води, защото Pastry Paradise я наподобява доста. Просто е по-красива, по-забавна и най-важното – по-апетитна. Най-голямото ѝ предимство, че можете да я играете на смартфона си по всяко време и навсякъде.

По-добрият печели

Pastry Paradise ви изправя пред „зъл“ шеф, който се опитва да залее ресторантите и заведенията с посредствени сладкиши. Когато играете самостоятелно, то той ще е вашият противник и вие трябва да покажете завидните си умения, за да го победите.

В момента, в който злият шеф се окаже вече недостатъчно голямо предизвикателство, ще можете по всяко време да поканите някой ваш приятел с когото да премерите сили. Или пък да потърсите някой непознат, готов на кулинарен дуел. Влезете ли в онлайн схватка, не забравяйте, че триковете, които сте прилагали на злия шеф, може да не работят или дори още по-лошо – да се обърнат срещу вас.

Любопитният факт

Играта е разработена от една от най-големите гейм компании специализирани в мобилни игри – Gameloft. По-любопитното е, че някои от заглавията се правят в България. В случая Pastry Paradise не е дело на нашето студио, но куп други игри са плод на труда на над 200 българи, които работят в Gameloft София.
Местното звено е отговорно за редица успешни заглавия на компанията, като March of Empires, War Planet Online и други. Gameloft София е едно от малкото студиа на френската група, което разполага с почти всичко необходимо за самостоятелното създаване на една игра. От програмисти, художници, дизайнери, аниматори, дори до маркетинг специалисти и експерти по гейм икономика.