Много бъдещи майки се страхуват, че прекалено рано след зачеването ще останат без дрехи. Но все пак намирането на дрехи, които са подходящи, е от съществено значение. Ако търсие дрехи за бременни, като например нощници за бременни, ето какво трябва да знаете.

Първи триместър

Една добра стратегия е да се направи инвентаризация на нещата в гардероба ви, които можете да носите, докато коремът ви расте. Еластичен материал като йога панталони и ежедневни поли са добро начало. Погледнете роклите и ризите, които може да са в състояние да ви облекат през следващите седмици.

Кога да купите дрехи за майчинство? Сега!

Въпреки че може да изглежда твърде рано, не е. Облеклото за майчинство е предназначено да се съчетае с времето, когато обикновените дрехи вече не ви вършат работа.

Повечето жени се нуждаят от дрехи за майчинство около 3-4 месеца след зачеването, но и зависи от това до колко вашите обикновени дрехи са подходящи. Ако носите по-тесни панталони, много скоро ще ви трябват нови. Също така, имайте предвид, че при втората и следващата бременност е вероятно да наедреете повече, отколкото при първата си бременност.

Съвети за намиране на евтини дрехи за майчинство

Ето някои съвети за спестяване на пари в брой при изграждането на модерен майчински гардероб. Заемете от приятел – ако имате приятел или роднина, който е около вашия размер, може да успеете да заемете много или всички дрехи за майчинство, от които се нуждаете. Купете използвани – използваните дрехи за майчинство обикновено са в добро състояние (тъй като те се носят само няколко месеца).

Инвестирайте в някои по-качествени дрехи

Ако мислите, че ще имате повече деца, може да искате да инвестирате в няколко по-качествени дрехи за майчинство, по-специално дамски рокли, които да носите всеки път по време на бременност. Това ще ви спести пари и усилия.

Пълен напред и успех с пазаруването!