Знаете ли всъщност причините, поради които намиращата се в близост до вас септична яма се е запушила? Те могат да бъдат главно няколко. Вероятно една от най-интересните се крие в почвата. Ако почвата, в която се намира въпросната септична яма, притежава ниска водопропускливост, то това обезателно ще доведе до препълване. Друга особеност, която се свърза с евентуални проблеми при септичните ями се крие в тяхната конструкция. Повечето от разпространените конструкции на септични ями ги предразполагат към бъдещи проблеми, свързани с отводняването.

Какво се получава при запушване или препълване на септичните ями?

Накратко, тяхната попивателна способност не може да поеме всички отходни води, които постъпват в тях. Така септичните ями се оказват лесна мишена и сериозен проблем, ако не бъдат почистени навреме.
За почистването им обаче, задължително е необходимо да потърсите услугите на специализирана фирма за почистване на септични ями. По простата причина, че те разполагат с професионално оборудване и специализирана техника, като вакуумни каналопочистващи машини, които почистват септични ями, шахти. Те ще разрешат проблемите ви бързо и качествено.

Практически във всички други случаи без специализирани машини не може да се справите, или ако решите сами да изпомпите натрупаната утайка, то за целта трябва да се снабдите с помпа, маркучи, тръби. Това е излишно, понеже можете да използвате услугите на специализираните фирми за почистване на септични ями.

Почистване на септичните ями може да се извърши по няколко начина, като единият е ако към ямата има монтирани специални тръби за извеждане на утайката, то при наличие на някакво налягане се оттича. Но когато при конструкцията не са предвидени тръби за утайката, то тя се изпомпва с мощни вакуум помпи.

Не чакайте да се изправите сами пред проблема, за да потърсите помощ – информирайте се за всичко, което ви интересува още сега на KanaliHit.com. При проблеми и аварии, им се обадете на тел.: 02 995 09 09. Фирма Пайп строй ЕООД, която работи на територията на гр.София и околните села, ще направи нужното почистване на септични ями! Виж тук сайта на KanaliHit.