Промяна в Клиента. Социологическите проучвания свързани с теглото на средният европеец и американец  в развития свят сочат тревожни тенденции. За последните 30 години процента на наднормени мъже и жени се е увеличил с 20% . Дължимото е на доста негативни фактори но този абзац е за облеклото все пак. Дрехите трябва да бъдат обличани от хората тоест трябва да се произведе продукта за хора с по-високо тегло.

Младо поколение което не се страхува да бъде открито с външните си недостатъци.  Манекенката Ашли греъм е размер 12 по американска номерация и на 24 години. Това не и попречи да има пълна заетост на графика и хиляди млади жени на нейната възраст да я смятат за прекрасна . Именно такива модели за подражание в плюс макси модата доведоха до промяна във възприятието на хората относно различните от тях.

 

Липса и вакуум на пазара. Да абсолютно вярно- стара пазарна теза – ако има вакуум на пазара той рано или късно се заема от някого или нещо.  И по тази логика големите брандове като Ралф Лоурън първи стъпиха на тази пътеки и много други ги последваха в последствие. Големият размер вече е по-скоро не е изключение а е като норма за всяка голяма компания произвеждаща апарел. Макси модата трайно е пряка част от мейнстрийм продуктите.

Всички обичат да изглеждат добре. Да в края на краищата всичко е въпрос на задоволяване на нечия нужда. Всеки е клиент и всеки има определена потребност. Макси модата не прави изключение. Възрастта или телосложението са само детайл във цялата картина. Всеки е различен по един или друг начин – цвят на косата, ръст и килограми и всеки има нужда да се погледне в огледалото и да хареса това което вижда. Успех в намирането на перфектният плюс модел!